Sarı Safir Faydaları
24-03-2022
14:04
SARI SAFİR TAŞI FAYDALARI
Diğer İsimleri: Safir, Kader Taşı
Sertliği: 9
Özgül Ağırlığı: 4 – 4,1
Kimyasal Grubu: Oksitler
Bağlı Olduğu Grup: Korund
Diğer Grup Üyeleri: Yakut
Yapısal Görünümü: Saydam, yarısaydam
Parlaklığı: Elmas gibi sert, camsı
Uyumlu Olduğu Unsur: Ateş, Hava
Uyumlu Olduğu Şakra: Kök, Gortlak, Alın
Rengi: Asıl olarak gece mavisidir, ancak kırmızı haricinde tüm renklerde de olabilir
Sembolü Olduğu Hususlar: Sadakat, Aşk, Özlem
Çıkarıldığı Başlıca Ülkeler: Hindistan, Tayland, Sri Lanka, Afganistan, Avustralya, Brezilya, Pakistan ve Rodezya
Yapısal Özellikleri
Sarı Safir taşı da yakut taşı gibi korindon grubuna aittir. Çeşitli renklerde bulunabilir. Dünyanın en pahalı ve en değerli taşları arasında bulunan safir, sert ısıya dayanıklıdır. Muhteşem mavi renkli ve beyaz damarlı olurlar. Işıltısı ve aydınlık görüntüsü onu diğer taşlardan farklı kılar. Dünyada en değerli safir taşları Hindistan’dan çıkarılanlardır.
Mohs ölçeğine göre safir sertlik derecesinde elmastan sonra gelir. Sarı Safir saf iken renksiz bir mineral olan korondumun bir çeşididir. Çok değerli bir mücevher olması onları aranır hale getirmiştir.
Bilinen en büyük safir, 563 karatlık Hindistan yıldızıdır. New York Doğal Tarih Müzesi’nde sergilenmektedir. 330 karat olan bir diğeri ise asyanın yıldızı olarak adlandırılmış olup, Washington DC’de sergilenmektedir.
Sarı Safir kendine has canlı bir görünüme sahiptir. Tarih boyunca, özellikle batı kralları tarafından kutsal bir koruyucu olarak kabul edilmiş, kullanımı kralların tekeline alınmış, kötülüklerden, ihanetten, büyülerden, yenilgilerden korunmak için kullanılmıştır. Ayrıca Safir papalık makamınında sembolüdür. Osmanlı hükümdarlarının takı olarak kullandığı da bilinmektedir. Çok pahalı olduğunda halkın kullanması da zaten pek mümkün değildir.
Böbrekleri kuvvetlendirir.
Kalbi kuvvetlendirir.
Aşkta sadakati sağlar, yanlış davranışları engeller.
İnancı güçlendirerek kişiye güven verir.
Şevkat duygusu vererek, ruhsal duyarlılığı arttırır.
Kuşkuları yok eder, özgürlük hissi verir.
Psişik yetenekleri arttırır.
Sezgiyi kuvvetlendirir.
Sinirleri yatıştırır, konsantrasyonu arttırır.
Telaşlı ruh halini, zihin dağınıklı oluşturan olumsuz duyguları, korkuları, endişeleri, kuruntuları, nefret ve intikam duygularını, öfkeleri, dargınlıkları ortadan kaldırıp bunların yerine iç huzuru, sevinç, memnuniyet, sevgi ve dostluk duyguları yerleştirir.
Fiziksel zararlardan ve bedensel hastalıklardan korur. Kişinin kendisine güvenini arttırır.
Yoğunlaşma haline geçmekte yardım eder, maneviyatı artırır.
Kişiye akıl, irfan, bilgelik, dirayet, zenginlik, başarı, saadet ve istediği alanda yükselme şansı getirir.
kıl ve algılama gücünü harekete geçirir. Bir konu üzerinde odaklanmamıza yardım eder. güzelliğe, dürüstlüğe, güzel ahlaka yönlendirir.
Dünyanın en değerli taşlarından biri olan sarı safir taşı sert, ısıya dayanıklı ve genellikle mavi renktedir. Fakat en kıymetlisi berrak ve derin mavi olanıdır. Lacivert safirler çok yaygın olsa da pembe, kırmızı, turuncu, sarı ve yeşil rengi de bulunur. Safir bayanların ve erkeklerin çok değer verdikleri bir taştır. Safir kişilere güven veren etkisini yayar ve özgürlük hissi verir. Safir taşının iyileştirici özelliği bulunur. Safir taşının sakinleştirici etkisi vardır. Sadakatin, arkadaşlığın, güvenin sembolüdür.
Bayanların çok fazla tercih ettikleri sarı safir kolye, küpe, yüzük gibi takılarda mücevher olarak kullanılır.Sarı Safirin aşkta sadakati sağladığı bilinir. Safir taşının kalbi ve böbrekleri de güçlendirdiği söylenir. Renginin verdiği harika enerjiyle pozitif bir zindelik verir. Dünya’ nın en pahalı taşlarından biri olduğu için çok fazla ilgi görür. Evlilik tekliflerinin sembolize edildiği safir taşa, hiç bir kadın hayır diyemez.
Rengi ve parıltısı göz alıcıdır. Çok koyu mavi safirler neredeyse siyahmış izlenimi verir. Bu renkte olan safirlere gece mavisi denilir. Safirlerin aşkta bağımlılığı yansıttığı söylenir. Bunu takiben yanlış davranışları da engellediğine inanılır. Safir taşının en çekici renginin metalik mavi olduğu kabul edilir. Dünyadaki en değerli ve ünlü olan safirler Hindistan’ dan çıkmışlardır. Dünyadaki en büyük safir 563 karat büyüklüğünde olan Hindistan yıldızıdır.